Годишна конференция на ЕАТРИС-България 2023

Дирекция „Наука“ на МОН и националното представителство на EATRIS-ERIC в СОФИЙСКИ УНИВЕРИСТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“организират събитие под надслов „ЕАТРИС-България – годишна конференция 2023“. Конференцията е посветена на 10 годишнината от създаването на EATRIS-ERIC и 5 години от подписването от България на Меморандум за присъединяване към пан-Европейската научна инфраструктура по транслационна медицина (www.eatris.eu).

Специално за конференцията на посещение в България са представители на централния офис на EATRIS-ERIC водени от Изпълнителния Директор Антон Усси. Ще бъдат представени новите постижения и приоритети в обекти от Националната пътна карта за научни инфраструктури в областта на биомедицината, ще бъдат обсъдени национални стратегии и възможности за научно и технологично сътрудничество в областта на персонализираната транслационна медицина свързани с членството на България към Европейската инфраструктура EATRIS-ERIC.

Покана към представители и организации в сферата на транслационната медицина, както и програма на събитието можете да разгледате и изтеглите от тук .