Конференция „Life in the Universe“

В периода 24 – 28 октомври в София ще се проведе интересна конференция на високо научно ниво „Life in the Universe“.

Още от зората на човешката цивилизация проблемът за дефинирането на живота и търсенето на неговото възникване е от голям интерес. Може дори да се твърди, че заедно с появата на интелигентност и съзнание, разбирането на самия живот е един от водещите научни въпроси на нашето време. През последните десетилетия имаше големи постижения в астрономията, химията, количествената биология и изследванията на геохимията и вкаменелостите на ранната земя. Ако се съберат заедно, тези постижения предлагат възможност за постигане на големи пробиви по гореспоменатите научни въпроси.

За да улеснят такова ползотворно трансдисциплинарно взаимодействие, група от учени от България и чужбина организират изследователска среща, която ще се проведе в София, България в периода 24 – 28 октмври 2022 г. Поканени са както водещи експерти, така и изследователи в началото на кариерата си от съответните изследователски области, за да се открият възможности за обогатяване между подполета.

Повече информация за конференцията може да откриете на официалната ѝ страница.

За участие в конференцията не е необходимо заплащане на такса праваучастие, като всеки заинтересован може да направи своята регистрация посредством този линк.