„Предприемачи в науката“ търси зелени и социални проекти

Емблематичната програма на фондация Карол Знание „Предприемачи в науката“ вече приема кандидатури. Петото издание ще стартира на 21 септември, а конкурсът Предприемач в науката с награда от 30 000 лв. ще бъде на 14 декември.

Тази година темата отново е Impact investing и за участие са поканени студенти, докторанти и млади учени, които искат да реализират научните си разработки като бизнес проект. Обучението дава ключови знания и умения, необходими за създаването на научен стартъп. Лектори са учени-предприемачи, лидери и мениджъри, които формират журито на конкурса Предприемач в науката.

След първите четири издания на формата има вече четири стартъпа, вдъхновени от програмата. За поредна година ще се включат лектори и ментори от България и чужбина.

Партньори на програмата са Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, УНСС и Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“. Всеки от тях ще награди с участие екипи или индивидуални проекти.

Кандидатстването е отворено до 3 септември. Още подробности и как да кандидатствате можете да намерите като проследите тази препратка.