Международна научна конференция в областта на невронауките се организира във Варна

Медицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна ще бъде организатор и домакин на междунардония научен форум „Неврогенеза на Черно море“/”Black Sea Neurogenesis”. Конференцията ще се проведе в периода 1 – 3 юни 2023 г. в КК Албена, с подкрепата на Национална програма „Европейски научни мрежи“ на МОН.

Основната тема на конференцията са стволовите клетки в мозъка и механизмите за тяхната регулация, както по време на развитието, така и при възрастните. Водещи учени в областта на неврорегенеративните изследвания от България, Германия, Франция, Испания, Швеция, Швейцария, Австрия, Гърция, Япония и САЩ ще дискускутират новостите в областта. На срещата ще се предлагат възможности за обмен на научни идеи между млади и утвърдени учени и специалисти.

Научен организатор на форума е проф. Антон Тончев, невробиолог и директор на Научноизследователския институт към МУ – Варна. Във форума ще участва и д-р Манлио Винчигуера, ръководител на международен екип от учени от Европейското научно пространство на проект TRANSTEM на ЕК.

Форумът е открит (без такса за участие) за докторанти и постдокторанти.

Повече информация за събитието и лекторите, както и регистрация за участие, може да направите като проследите тази препратка

Poster_Blacksea2023