Европейският институт за иновации и технологии с покана за проекти за Общност за знания и иновации (ОЗИ) „Култура и творчество“

На 26 октомври Европейският институт за иновации и технологии (EIT) обяви покана за представяне на проектни предложения в рамките на новата им, девета поред, Общност на знанието и иновациите на EIT (ОЗИ/EIT KIC) в областта на културните и творческите сектори и индустрии.

В тази връзка, EIT кани консорциуми от организации в областта на културните и творческите сектори и индустрии да кандидатстват, като представят своята визия в тази област. Представената стратегия следва да обедини триъгълника на знанието (образование, научни изследвания и бизнес), като целта е да се стимулира конкурентоспособността и устойчивото развитие на европейските индустрии в тази област.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 24 март 2022 г.

EIT планира провеждането на уебинари, които ще са с фокус върху новия конкурс. Те ще се проведат на 9, 16, 30 ноември и 7 декември от 11:00 ч. българско време. Повече информация за тях може да намерите ТУК.