Европейска среща на върха по темата за рака (17 и 18 ноември 2021 г.)

Европейската среща на върха по темата за рака събера ежегодно авторитетни политици, онколози, медицински сестри, фармацевти, застъпници на пациенти, благотворителни организации и представители на здравната индустрия за да се обсъдят актуалните въпроси в превенцията и лечението на рака. Тази година това събитие ще бъде хибридно – с присъствено участие на място в Брюксел и възможност за виртуално участие на 17 и 18 ноември.

Надсловът на събитието е „От планове към действие“, за изпълнението на Европейския план за борба с рака и мисията на ЕС за борба с рака. С програма, базирана на тези инициативи ще бъдат обхванати деветте теми от фокусираните тематични мрежи (Focused Topic Networks).

Събитието ще подпомогне създаването на важни документи и инициативи по редица въпроси, включително:

  • Декларация на Европейската среща на върха за борба с рака 2021 г. – заглавно резюме на ключови послания от събитието
  • Time To Act Data Navigator – онлайн инструмент за визуализиране на въздействието на Covid-19 върху рака в Европа. Повече за кампанията Time To Act на над 30 езика можете да намерите тук.
  • Нови политически документи за данните и дигитализацията в грижата за рака, както и за скрийнинг и ранно откриване на рак.
  • Нов раздел за свидетелства на пациенти от кампанията на HPV Action Network.

Списъкът на лекторите включва 100 експерти, включително еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидес. Очаква се участието на над 500 регистрирани делегати.