Първата работна среща по проекта EXTREME „Научни изследвания и иновации в науката за колоиди и междуфазови граници”

От 18 до 21 юли 2021 г. в курорта „Св.Св. Константин и Елена“, Варна, се проведе първата работна среща по проекта EXTREME „Научни изследвания и иновации в науката за колоиди и междуфазови граници”. Проектът EXTREME се финансира от Министерството на образованието и науката на Република България в рамките на Националната програма „Европейски научни мрежи“ и се координира от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Пленарни лекции бяха изнесени от проф. Константин Нейман, Факултет по химия на Университета в Барселона, Испания, и проф. Ян Вермант, Департамент по материали, ETH Цюрих, Швейцария. Програмата на Работната среща включваше 27 устни презентации и 17 кратки презентации на млади учени.

Работната среща беше едно от първите събития, на които учени от трите партньорски организации на проекта EXTREME се срещнаха и представиха своите изследвания, свързани с различни аспекти на научните изследвания и иновациите в областта на науката за колоиди и междуфазови граници. Преди семинара се проведе среща за установяване на сътрудничество с участниците от чужбина.

Повече информация за проекта може да намерите като проследите тази препратка.