Софийски фестивал на науката 2020

Британски съвет – България споделя на своя уебсайт новини за Софийския фестивал 2020 г. Новите дати за провеждане на събитието са 26 – 29 септември 2020 г., а мястото остава непроменено– София Тех Парк. Запазвайки физическия фестивал, организаторите се стремят да запазят мащабността и атмосферата. По стечение на обстоятелствата програмата през септември, която е била готова още в началото на годината, отдава заслуженото на медицината. Организаторите споделят, че в допълнение на физическия фестивал през септември, на 17 май 2020 г., когато по първоначален план щеше да е финалният ден на фестивала, ще бъдат излъчени на живо и няколко събития.

Програмата на 17 май, или както организаторите го наричат „Ден 0 на Десетия Софийски фестивал на науката 2020“, включва събития, свързани с COVID-19 от различни перспективи, както и националния финал на конкурса за комуникация на наука FameLab.

Ден 0 е своеобразен реверанс към учените и партньорите, които през последните девет години очакват и посещават фестивала през месец май. Допълнителна информация и актуални новини ще бъдат публикувани на уебсайта на Британски съвет – България и на Facebook страницата на фестивала.

Информация за три събития, които ще се проведат в  Ден 0 на Десетия Софийски фестивал на науката 2020 можете да намерите във Фейсбук, използвайки следните препратки:

·         Математическо моделиране на Covid-19 за България

·         70 дни с новия коронавирус. Колко още?

·         Лаборатория за слава FameLab 2020 – национален финал