Предстоящи онлайн събития от кампанията „Британската наука за КОВИД-19“

Британското посолство, Британски съвет и Британската мрежа за наука и иновации имат удоволствието да ви поканят на дигиталните събития от кампанията „Британската наука за КОВИД-19“. Три интерактивни презентации, представени от изтъкнати професори от Лондонското училище по Хигиена и тропически болести на 14, 20 и 29 юли ще задълбочат знанията ви за КОВИД-19. Модератор ще е д-р Савина Стоицова, епидемиолог в Национален център по Заразни и паразитни болести, работеща на терен по КОВИД-19 в България.

На 14 юли от 19 часа, проф. Дейвид Хеймън, епидемиолог по заразни болести и експерт по обществено здраве ще говори за това какво учените знаят за SARS-CoV-2, вирусът който причинява КОВИД-19 и научените уроци как най-добре да бъде контролиран.

На 20 юли от 19 часа Беате Кампман, професор по ваксинология и педиатрична туберколоза ще разкаже за необходимостта от разработка на ваксина за КОВИД-19 и етапите, през които тя преминава преди да достигне като окончателен продукт до пазара.

На 29 юли от 19 часа ще можете да научите повече за научните изследвания за борба с корона вируса, които се извършват в момента във Великобритания, в разговор на научния журналист Роджър Хайфийлд и проф. Джими Уитуорт, световно признат специалист по инфекциозни болести, епидемиология и обществено здраве.

Гледайте излъчванията на живо на фейсбук страниците на събитията на 14, 20 и 29 юли и задавайте вашите въпроси в коментарната секция. Събитията са на английски, без превод.