Международна конференция на тема „Изследвания върху социалните и икономическите преходи“

Стопанският факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ празнува 30 години от възстановяването си с голяма международна конференция на тема „Изследвания върху социалните и икономическите преходи“ с над 100 участници от 13 страни. Онлайн събитието ще се проведе на 23 ноември, 2020 г. Представители на изследователски и приложни университети, бизнеси от България и Германия, както и представители на Европейската Комисия ще дискутират нови резултати от емпирични и теоретични изследвания, както и предизвикателствата, свързани с прехода към въглеродно-неутралната икономика, дигиталната трансформация и иновации, организационните култури, данъчна и икономически политики, въздействието на Ковид-19 и други.

В рамките на конференцията, по проект SchlarNet се организират две сесии, посветени на иновациите и трансформацията на университетите с учени от Франция и Германия, както и докторантски панел, в който младите учени могат да споделят плановете си и предварителните резултати от своите изследвания и да получат обратна връзка от водещи учени – участници в конференцията. По време на панела докторантите ще разберат как могат да използват системата EarlyBird за пласиране на статиите си, както и ще чуят трима главни редактори на списания в Web of Science и Scopus за това как се пишат и публикуват статии в такива списания.

Регистрация за участие в конференцията можете да направите тук. Докторантите могат да заяват кратко представяне (на български или английски език) по време на регистрацията. Местата за представяне на докторантите са ограничени. Линкове за участие в различните сесии регистриралите се ще получат до края на деня в петък по електронна поща. Можете да видите програмата на конференцията тук.

Програмата на конференцията можете да разгледате като проследите тази препратка.