Европейският институт за иновации и технологии в храните – EIT Food удължи срока за включване на представители от България в EIT Food RIS Council до 25 май 2020 г.

EIT Food RIS Council е консултативен орган, създаден през 2019 г., за да подкрепи диалога и взаимодействиeто в страните от Регионалната иновационна схема /RIS/, да допринесе за по-нататъшното разработване на инструментите и проектите в областта на EIT, както и да насърчава връзките с държавните органи и други заинтересовани страни.

Чрез тази препратката, ще откриете повече информация за поканата на EIT Food. При желание за присъединяване към общността на EIT Food като член на EIT Food RIS Council е необходимо да се попълни формуляр ТУК, в срок до 25 май 2020 г. 

EIT Food е част от Европейския институт за иновации и технологии EIT и в своите действия прилага Регионалната иновационна схема (RIS) на EIT. RIS е обединяващата схема на EIT общността, която има за цел да допринесе за подсилването на иновациите в европейските държави и региони, които принадлежат на групата на „скромните и умерени“ иноватори според разпределението, посочено в European Innovation Scoreboar.