Във Варна се проведе втората национална конференция по инсулт с международно участие

На 05-06 юни 2021 г. Медицински университет-Варна и УМБАЛ „Света Марина“- Варна бяха домакини на Втора национална конференция по инсулт с международно участие, която се проведе в онлайн среда поради епидемиологичната обстановка. Научното събитие е подкрепено от Национална програма на Министерството на образованието и науката „Европейски научни мрежи“.

В събитието се включиха невролози, кардиолози, общопрактикуващи лекари, специализанти и студенти по медицина от цялата страна, както и международно признатите специалисти в областта на инсулта проф. Франческа Пицела от Италия, проф. Анита Арсовска от Македония и проф. Детелина Кулчитска от Русия. Форумът бе открит от проф. Силва Андонова, а учените обсъдиха ключови както теми при практическото лечение на острия инсулт, така и терапевтичния подход при пациенти със сърдечно-съдов риск и инсулт. Проф. Пицела представи Европейския план за действие при инсулт до 2030 година.

Повече информация за събитието и проекта TransBrain, финансиран от Националната програма „Европейски научни мрежи“ може да намерите като проследите тази препратка.